В Русия в петък по искане на Роскомнадзор беше блокиран достъпът

...
В Русия в петък по искане на Роскомнадзор беше блокиран достъпът
Коментари Харесай

Русия блокира достъпа до сайтовете на ЦРУ и ФБР

В Русия в петък по искане на Роскомнадзор беше блокиран достъпът до уеб страниците на Централно разузнавателно управление на САЩ и ФБР, както и до уеб страницата на Държавния департамент на Съединени американски щати " Награди за правораздаване ". Това е уеб сайтът на стратегия, в която Съединени американски щати заплащат награди за информация за закани за националната сигурност на страната, оповестява Руската работа на Би Би Си.

Причината за блокирането на ресурсите не се оповестява, а уеб страниците са блокирани от 26 януари.

Миналия май Василий Пискарьов, началник на комисията по сигурността на Държавната дума, съобщи, че публикациите на Централно разузнавателно управление на САЩ на съветски език са подстрекателство към държавна измяна и " очевиден опит за рекрутиране ".

На 2 май Централно разузнавателно управление на САЩ разгласява видео на съветски в канала си в YouTube, което поучава по какъв начин безвредно да се свържат хората с тях, с цел да предадат информация.

На собствен ред Руската работа за външно разузнаване отвори интернет приемна в Даркнета (сегмент на Интернет, употребен най-вече за противозаконни дейности-бел.ред) през април 2021 година, където всеки който желае да се показа информация за " закани за сигурността на Руската федерация ".

В началото на януари военната прокуратура на Владимирска област също заведе дело за блокиране на новинарски уебсайт на Организация на обединените нации в Русия, само че ищецът се отхвърли от делото в петък. Съдът приключи производството.

Припомняме, че Русия забрани Фейсбук и Instagram през март предходната година, откакто съд призна Мета за отговорен в " екстремистка активност ". Москва към този момент беше спряла достъпа до Фейсбук поради ограничение на достъпа на съветски медии до платформата.

Руският държавен информационен регулатор " Роскомнадзор " блокира достъпа до Instagram също през март, откакто Мета съобщи, че ще разреши на потребителите на обществени медии в Украйна да разгласяват известия като " Смърт на съветските нашественици ".

Русия блокира доста съветски и задгранични уеб сайтове, като ги упрекна в " дискредитация " на съветските въоръжени сили, след като прие съответен закон. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР